Het boek

In het lege, weidse landschap van Noord-Oost Groningen is anno 2040 een nieuwe stad verrezen, een enorm gebouwencomplex dat huisvesting biedt aan een mengelmoes van militairen die trainen om te vechten in een eindeloze oorlog om grondstoffen, en moderators van Konnekt, een door de Europese overheid ontworpen sociaal medium.

Menno Mostert is oorlogsveteraan. Hij worstelt met angstdromen en het verlies van zijn beste vriend, die tijdens een gevechtssituatie vermist is geraakt, maar hij zet alles op alles om zich te kwalificeren voor een nieuwe uitzending. Ondertussen probeert een infiltrant van de nieuwe Europese veiligheidsdienst uit alle macht te achterhalen wat er gebeurd is met beelden uit oorlogsgebied die de overheid in een kwaad daglicht stellen.

7B is een spannende sciencefictionroman over traumaverwerking, het falen van de Europese Unie en de onvermijdelijke oorlog die daarop volgt. Het boek is een vervolg op Romeijns debuutroman Concept M, maar kan ook zelfstandig gelezen worden.

ISBN: 9789029544160
Aantal pagina’s: 240
Uitgever: De Arbeiderspers

Recensies

"Scherp verhoudt Romeijn zich tot machtsstructuren in de samenleving en de verdeling tussen bezitten en niet-bezitten. Heel knap is de schets van de ontwikkelingen die ervoor hebben gezorgd dat Groningen er in 2040 uitziet zoals geschilderd wordt in de roman. Daardoor kan de lezer het toekomstige Nederland beter begrijpen, maar zichzelf ook kritisch verhouden tot de eigen leefomgeving. 7B is een interessant werk met veel lijntjes die in een vervolgroman verder uitgewerkt kunnen worden, want het smaakt zeker naar meer."
"Sterk, verrassend, prikkelend." ****
"Alles aan dit boek is anders dan anders, het is gedurfd. Romeijn heeft een prikkelende schrijfstijl en weet haar verhaal in een spannende setting te vertellen. Ze is een welkome toevoeging aan de Nederlandse literatuur."
AD Boekenpanel
"Buitengewoon slim doordacht." ****
“Een ingenieus web van morele vraagstukken waar je als lezer altijd een stukje van je proper gewaande ziel in verliest.”
"Romeijn is scherp."
"Aangrijpend, fokking goed geschreven en realistisch. 7B: een plek waar je niet wil zijn, maar een boek dat je echt moet lezen."
Dolf Jansen
"Dit is zo'n vet boek. Aafke Romeijn heeft de origineelste schrijfstijl (en fantasie) van Nederland."
Merel Wildschut (De Groene Meisjes)
"Aafke Romeijn laat de bodem van Groningen spreken." ****
Concept M & 7B