Het boek

In het lege, weidse landschap van Noord-Oost Groningen is anno 2040 een nieuwe stad verrezen, een enorm gebouwencomplex dat huisvesting biedt aan een mengelmoes van militairen die trainen om te vechten in een eindeloze oorlog om grondstoffen, en moderators van Konnekt, een door de Europese overheid ontworpen sociaal medium.

Menno Mostert is oorlogsveteraan. Hij worstelt met angstdromen en het verlies van zijn beste vriend, die tijdens een gevechtssituatie vermist is geraakt, maar hij zet alles op alles om zich te kwalificeren voor een nieuwe uitzending. Ondertussen probeert een infiltrant van de nieuwe Europese veiligheidsdienst uit alle macht te achterhalen wat er gebeurd is met beelden uit oorlogsgebied die de overheid in een kwaad daglicht stellen.

7B is een spannende sciencefictionroman over traumaverwerking, het falen van de Europese Unie en de onvermijdelijke oorlog die daarop volgt. Het boek is een vervolg op Romeijns debuutroman Concept M, maar kan ook zelfstandig gelezen worden.

ISBN: 9789029544160
Aantal pagina’s: 240
Uitgever: De Arbeiderspers

Recensies

"Citaat hier."
Krant Hier
Introductie personage: Julien Stork